Miért érdemes munkás rövidnadrágot hordani? Pro és kontra!

Miért érdemes munkás rövidnadrágot hordani?

2021.04.01 14:44
Miért érdemes munkás rövidnadrágot hordani?

Egyelőre még szokatlan a szemnek, hogy a munkásnadrágok között egy-egy típusnak feltűnik a „mini” változata is.   

Kinek ajánlott a munkás rövidnadrág? Milyen előnyei vannak? Elsősorban azoknak, akiknek a munkája nem kifejezetten veszélyezteti a lábszárakat. 

Gépek alacsonyan található mozgó alkatrészei, felfröccsenő vegyi anyag vagy magas hőfokon végzett munka – folytathatnák a felsorolást olyan munkaterületeket keresve, ahol kiemelten fontos a lábszár védelme. De legalább ilyen hosszan, sőt, valószínűleg hosszabban sorolhatnák azokat a munkaköröket, ahol 

nem kell feltétlenül hosszú munkavédelmi nadrágot viselni a teljes naptári év során.

A lábszár védelmétől eltekintve a munkavédelmi rövidnadrág rendelkezik mindazokkal az előnyökkel, amivel hosszúszárú testvére: erős, strapabíró, gyakran elasztikus anyag, számos zseb és kiegészítő a szerszámok és egyéb eszközök tárolására, jól láthatósági elemek stb.

És bár a lábak szabadon szellőzhetnek, a rövidnadrág szintén teljesíti a munkavédelmi szabványoknak való megfelelést, miközben kényelmes alternatívát kínál a munkavégzéshez a nyári hónapokban. A munkavédelmi rövidnadrág tehát nemcsak a munkavédelmi előírásoknak felel meg, de hozzájárul viselőjének komfortjához és hatékonyságához is a melegebb időszakban, akár zárt helyen, akár szabadtéren, akár egy teherautó kabinjában kell eltöltenünk a napi nyolc órát.

A munkavédelmi rövidnadrágon kívül más eszközökkel is segíthetünk magunkon a meleg körülmények közötti munkavégzésben:

  • szellőző munkavédelmi sisak
  • póló
  • teljes jól láthatósági mellény helyett jól láthatósági vállpánt
  • munkavédelmi szandál