Olcsó munkaruha otthonra

Árak az egekben, a fizetések alacsonyan… A szakemberek néhány napos munka munkadíjaként simán elkérik a havi fizetésünk többszörösét… Az elvégzett munka minősége, tartóssága korántsem biztosított.

Ilyenkor várhatunk a csodára, hátha jobb lesz, vagy elkezdhetünk új munka után nézelődni. Előbbi csak keveseknek jön be, utóbbi pedig számtalan ok miatt igencsak nehézkes. Ilyenkor többeknél előbb-utóbb eljön az a pont, hogy majd saját maguk megcsinálják az adott feladatot: lefestik az ajtót, szobát, kerti kiülőt elkészítik, lerakják azt a 3 m2 térkövet stb.

Az otthoni munkavégzés alattomos veszélyei

A saját otthonában mindenki azt csinál és úgy, amit és ahogy akar. Igen. Az otthoni munkavégzés ugyanolyan veszélyeket rejt magában, mint egy “céges” építkezés: leeshet az ytong, vág a gipszkarton U profil, ráz az áram stb. 

Ha nem értesz hozzá ne kezdj bele, mert 

  • ha hibázol és szerencséd van, akkor csak pénzt veszítesz, 
  • ha hibázol és nincs szerencséd, akkor a saját vagy családod testi épségét veszélyezteted!

Ha mindezek ellenére belekezdenénk a munkába, akkor alaposan utánanézés, gondos tervezés és előkészítés után a megvalósításnál a laikus szakik az első néhány nekifutás után rájönnek (vagy, ha nem, akkor most adunk egy tippet), hogy ne a kedvenc szabadidő nadrágjukban dolgozzanak, mert az gyorsan a kukába kerülhet. A flexeléssel ki lehet égetni a ruhákat, a kétkomponensű betonragasztó pedig egy pillanat alatt beleragad és nem jön le többet  - ezeken kívül természetesen még számtalan veszély les a hétköznapi ruháinkra. 

Ha már elszántuk magunkat, végiggondoltuk, megvásároltuk az alapanyagokat, akkor a munkaruha se maradjon el!

A munkaruha megmenti a kedvenc szabadidő nadrágunkat

A munkaruhákat kifejezetten úgy tervezték, hogy segítsék a munkát: sok nagy zsebbe lehet pakolni, nincsenek felesleges kilógó részek, amelyek beleakadhatnak a kiálló tárgyakba. A munkaruha készítés során felhasznál alapanyagok, textilek, gombok, csatok is sokkal erősebbek a hétköznapi társaiknál, ezért fogja kibírni a flexelés során rápattogó szikrákat. A végleg rajta maradó ragasztó pedig azért nem fog zavarni, mert ez egy munkaruha, amelyet a munka végeztével lecserélünk a kedvenc mackónadrágunkra.

Az otthoni munkavégzéshez nem feltétlenül javasoljuk a drága munkaruhákat. Azok akik tényleg csak alkalmanként dolgoznának otthon, nyugodtan bevállalhatják az olcsóbb ruhákat is. Ezek a napi szintű használatot is bírják, de az otthoni barkácsoláshoz, alkalmi munkához bőven megfelelnek. Kell ennél több?

Honnan szerezzük be a munkaruhát?

Néhány érv amellett, hogy miért munkaruha webáruházban vásárolja meg a szükséges eszközöket:

  • nincs időhöz kötve, bármikor lehet vásárolni,
  • nem kell egy fizikai boltba elmenni,
  • a fizikai boltnál biztosan olcsóbban lehet munkaruhát venni egy webshopban.

Összességében egyértelmű, hogy kifejezetten előnyös a munkaruha viselése az otthoni munkák során is. Ezek jó tulajdonságai otthon is működni fognak és megvédik apát, a papát vagy keresztaput…