A kantáros munkásnadrágban nyugodtan és kényelmesen lehet dolgozni

Korábban készítettünk egy összehasonlítást, amelyben megvizsgáltuk, hogy a derekas munkásnadrág vagy a kantáros munkásnadrág a jobb. Anno végül a kantáros mellett tettük le a voksot.

Most az alábbi személyes történet tovább erősíti a kantáros munkaruha iránti elköteleződésünket.

Személyes történet a kantáros munkaruhában

"Néhány napja betontörmeléket pakoltam otthon, aprótól az egészen nagy darabokig. Közben azon morfondíroztam, hogy mennyire jó is kantáros nadrágban dolgozni, ugyanis egy Rock kantáros munkásnadrág volt rajtam.

A nadrág szabad mozgást biztosított. Könnyedén le tudtam térdelni, majd felállni és egyből tolni a talicskát anélkül, hogy igazgatnom kellett volna a ruhát. A derekas munkásnadrághoz képest nem kellett övet viselnem, nem nyomott vagy szorított, mert a vállpántok kényelmesen a helyükön tartották a gatyát (így még kőműves dekoltázst sem villantottam).

Azon kívül, hogy a beton nem ment magától a helyére, csak 2 negatív dolog történt: 

  1. a vállpánt alatt kicsit jobban beizzadtam, de nem volt vészes,
  2. egyik lehajoláskor a telefon majdnem kiesett a kantáros nadrág mellzsebéből, de a cipzár behúzása a későbbiekben már megoldotta a helyzetet."

A kantáros nadrág hozta a kötelezőt

Ez a kis történet is alátámasztja a derekas munkásnadrág vs. kantáros munkásnadrág összehasonlításunk utóbbira vonatkozó állításait: 

  • Lehet, de nem feltétlenül szükségek övet viselni hozzá, mert a vállpántokkal és az oldalsó gombokkal nagyon jól be lehet állítani, nem csúszik le.
  • Mellrész és a vállpántok melegítenek télen-nyáron. 
  • A felsőtest, a has és mellrészen védve van. A nadrág anyaga jobb és nagyobb védelmet nyújt ezen a területen, mint pl. a póló.
  • A nehezebb kődarabokat, tárgyakat könnyebb úgy vinni, ha magunkhoz fogjuk, így a kantáros munkásnadrág csípőn felül érő része fokozza a védelmet.
  • A mellzseb becipzárazására vagy begombolására figyelni kell, különben lehajoláskor vagy a nadrág levételekor kieshetnek a benne lévő dolgok.

Továbbra is erősen ajánljuk a kantáros munkásnadrágok használatát!