Munkás rövidnadrágok

Ha munkakörülményei engedik, tegye elviselehetőbbé a munkát a nyári hőségben: viselejen munkás rövidnadrágot! Egyre több gyártó ügyel arra, hogy az adott munkaruha családba a rövidnadrág is megjelenjen, amely így a munkásnadrághoz vagy munkáskabáthoz is illik. Ezek a munkás rövidnadrágok a hagyományos munkásnadrágokkal megegyező anyagokból és módon készültek, egyetlen különbség köztük, hogy nyáron sokkal kellemesebb ezekben dolgozni.

Kifejezetten előnyös viselet lehet olyan munkakörökben, ahol a lábszár nincs kitéve veszélynek.

A pontos méret kiválasztásához használja az adott munkás rövidnadrág termék oldalán található mérettáblázatot.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Hol érdemes munkás rövidnadrágban dolgozni?

Először: ahol lehetőséget ad rá a főnök. Másodszor: a munkakörülmények lehetővé teszik. Szinte felsorolni sem lehet azokat a munkaköröket, ahol a munkás rövidnadrág szóba jöhet, mint nyári munkaruha. Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy ahol a munkakörülmények lehetővé teszik és a munkának vannak fizikailag intenzívebb aktivitást igénylő részei, ott érdemes ezzel növelni a dolgozók komfortérzetét. 

Kifejezetten előnyös lehet a munkavédelmi rövidnadrág a logisztika területén dolgozóknak, sofőröknek, raktárosoknak, akik pakolnak, békáznak is. Ezen kívül a mezőgazdaság bizonyos területein dolgozóknak is hasznos lehet, ahogy a különféle szerelő munkákhoz is jól illeszthető (pl. villanyszerelő).

Hol ne használjunk munkás rövidnadrágot?

Azokon a munkaterületeken, ahol a láb szennyeződésének lehetősége kicsit komolyabban fenn áll, ott nem javasolt a munkavédelmi rövidnadrág. Érdemes sorra venni a munkafolyamatokat. A különféle porok, folyadékok mellett, növényekkel, állatokkal is érintkezhet a láb. A nem megfelelően kialakított lábvédelem hegesztésnél, flexelésnél akár égési sérüléshez is vezethet.

Mindenkinek más a hőérzete, így nem lehet egyértelműen meghatározni hogy nyáron pl. egy raktár 26 °C foka vagy egy pince 15 °C- kinek mint jelent. Egyik kollégának hűvös, akár még pulóvert is vesz fel, másik pedig órákon át vígan dolgozik ezekben a helyiségekben a munkás rövidnadrágjában. Ha egy műszak alatt hosszabb ideig egy hűvösebb helyen kell dolgozni, akkor érdemes lehet egy hosszú szárú munkásnadrágra váltani, hogy a megfázást elkerüljük. Szerencsétlen helyzet, ha a hűvös helység és a forró szabad gyakran váltakozik, itt is teljesen az egyéni preferencia dönt arról, a hosszú vagy rövidnadrágot válasszuk.

További védőeszközök munkás rövidnadrághoz

Bármilyen munkához is választottuk a rövidnadrágot nem szabad elfeledkezni róla, hogy nem a strandon vagyunk. A tangapapucs, aranylánc és a dizájnos óra a legtöbbeknél nem jöhet(ne) szóba. A lábra legalább egy munkavédelmi szandál vagy cipő kell, felülre ha kell, akkor láthatósági mellény is. Ha az esztétikum fontos, akkor esetleg a munkás póló színével lehet játszani vagy egy dizájnos munkavédelmi szemüveggel lehet megbolondítani az egészet. Azért nem kell túltolni… a munkavédelmi rövidnadrág egy kicsit fura szerzet.

Mivel a munkás rövidnadrág csak jó időben, napsütésben kerül elő, így mindenképp érdemes megfelelő fejvédőt, baseball sapkát, nyári kalapot is választani.