Munkavédelmi cipők

A listában található munkavédelmi cipők kivétel nélkül megfelelnek a munkavédelmi előírásoknak és szabványoknak. A termékszűrővel gyorsan kiválaszthatja a legfontosabb tulajdonságokat, úgymint a munkavédelmi cipő védelmi szintje (S1, S1P, S3 stb.), csúszásállósága (SRA, SRB, SRC) vagy rendelkezzen-e orrvédővel és ha igen, akkor milyennel (acélbetét, kompozit/műanyag betét). A védőcipők egyedi tulajdonságai és részletes leírása a termékre kattintás után érhető el.

Ha a munkahelyére szeretne munkavédelmi cipőt vásárolni, kérdezze meg a cég munkavédelmi felelősét vagy főnökét, hogy pontosan milyen védelemmel kell rendelkeznie a cipőnek!

Nézet:
Sorrend:
 
Sorrend:

Hogyan válasszunk megfelelő védelemmel rendelkező munkavédelmi cipőt?

A munkavédelmi cipő fontossága nyilvánvaló, aki esetleg kételkedik benne, az vélhetően nem is dolgozik/dolgozott olyan munkaterületen, ahol ezek a lábbelik bemutathatták volna a tudományukat.

Viszont, akiknek napi szükségük van munkacipőre, nem árt, ha tudják, mire is kell odafigyelni a megfelelő védelemmel rendelkező cipő kiválasztásánál:

 • Milyen méretre van szükségünk?
  A mérettáblázatok segítenek ebben.
 • Milyen védelemi képességekkel kell rendelkeznie a cipőnek? (S1, S3, SRC)
  Az a biztos, ha a munkaadó mondja meg.
 • Kellenek speciális képességek?
  Pl. extra hő elleni védelem, extra vágásbiztosság láncfűrész ellen
 • Kényelmes?
  Ezek a cipők masszívabbak a hétköznapi cipőknél, ezért érdemes több időt hagyni, amíg "betörik".

Hogyan válasszunk menő munkavédelmi cipőt?

Ahol egy konkrét típusú cipő az előírás vagy a munkaadó biztosítja a munkacipőt, ott sajnos nem sok remény van arra, hogy egy jobban kinéző, dizájnosabb darabot kapunk. Persze ne legyünk igazságtalanok, vélhetően okkal döntöttek az adott típus mellett. 

De itt van az "új hullám" ezen a területen is. A leges legolcsóbb bőrnél persze valamivel drágábban, de már megfizethetőn áron hozzájuthatunk egy sportos munkavédelmi cipőhöz. Ezek minősítése is ugyanúgy folyik, tehát pl. az S3 vagy SRC minősítésnek megfelelő védelmi képességet ugyanúgy hozzák, mint a régi megjelenésű társaik.

Viszont mindenképp mérlegelni kell, hogy viselhetünk-e ilyen lábbelit a munkahelyen! A legtöbb sportos munkavédelmi cipő külső felső része ugyanis egy erősített textil réteggel rendelkezik. Ez a textil réteg pár perc hegesztés után gyorsan tele lehet fekete pöttyökkel és oda a dizájn.

Több nőiességet a munkaterületre! De hogyan?

Körülnézve a piacon elmondhatjuk, hogy nehéz helyzetük van a hölgyeknek, ha szeretnének nőiesebb lábbelit. A női munkavédelmi cipőként megjelölt lábbelik valóban nőiesebbek egy-egy "férfi" változatnál, de ez még elég halvány próbálkozás a gyártók részéről. 

Szerintünk a hölgyeknek két lehetőségük van:

1. nézzenek körül a munkavédelmi sportcipők között is, mert ezek a cipők finomabb megjelenésűek és színek is megjelennek rajtuk. Majd ehhez igazodva választhatják ki a munkaruházatuk további elemeit. 

2. próbáljanak választani egy kevésbé otromba munkacipőt és inkább a munkaruházat más elemein (póló, pulóver, egyéni védőeszközök, kiegészítők) próbáljanak meg egy kis nőiességet becsempészni a megjelenésükbe.