A jól láthatósági mellény a legolcsóbb és legmenőbb

A jól láthatósági mellény a legolcsóbb és legmenőbb

Mire gondolok?

  • Az egyik legelterjedtebb a munkaruhák között…
  • Az egyik legolcsóbb a munkaruhák között…

Pontos statisztikát nem készítettünk, de ha csak a munkaruhák területét vizsgáljuk, akkor valószínűleg a fenti megállapítások igazak a jól láthatósági mellényekre.

A láthatósági mellények alkalmazása

A láthatósági mellény elterjedését nagyban elősegítette, amikor kötelező felszerelése lett az autóknak, majd a kerékpárosok számára is előírás lett. Ezek az intézkedések biztonságosabbá tették a közlekedést, hiszen akár több száz méterről észrevehető az út szélén álló/kerékpározó ember vagy rendőr, így a forgalmi helyzetnek megfelelően fel lehet készülni a mellette való elhaladásra.  

A láthatósági mellény viselésének kiterjesztése előtt is már bizonyított számtalan munkakörben ez a munkaruha-darab. Amikor pl. vasúton vagy a közút kezelőnél valakinek teljes láthatósági ruházatot kell viselnie, szinte lehetetlen nem észrevenni a dolgozót, még ha koszos is a ruhája. 

Olcsó láthatósági mellények mindenhol

Természetesen a láthatósági mellények területén is nagy a szórás. 

A különféle, nem munkavédelmi boltokban kapható olcsó láthatósági mellényekre érdemes odafigyelni. Az EN 471 szabvány ugyanis pontosan meghatározza a láthatósági színeket. Pl. a teljesen rózsaszín, kék stb. mellények játszani, vagy leánybúcsúra megfelelőek, de munkaterületen nem szabályosak. 

Az olcsomunkaruha.hu-n csak a szabványoknak megfelelő jól láthatósági mellényeket árulunk!

Ezek narancs vagy sárga színűek és fényvisszaverő elemeket tartalmaznak. Az egyszerűbbek kivitelűek az olcsóbbak. 

Egyik-másik mellény kiegészítő színnel is rendelkezik, de ettől függetlenül a láthatósági szín megfelelő szín árnyalatú és megfelelő mennyiségben van jelen a ruhán. Ezek általában minőségibb anyagokból készülnek, zsebeket tartalmaznak, cipzárral záródnak - ezek már nem az egyszerhasználatos kategóriát képviselik.