Érdemes munkacipőt venni 7000 Ft alatt?

Megy a Covid 1,5 éve. Morzsolódik és nyikorog minden: zárás, nyitás, zárás, nyitás stb. Egyik munkahely jobban, másik kevésbé jobban bírja, az árak pedig könyörtelenül emelkednek. Így teljesen érthető, hogy minél jobb áron szeretnénk megúszni a különféle vásárlásokat, beszerzéseket. Mindannyian egy munkacipőben járunk… (bocs :) )

Munkacipő olcsón, de ne bármi áron

Ha nem a pénztárcánk húzza meg az alsó határt és van egy kis mozgástér, akkor a munkavédelem területén érdemes csínján bánni a spórolással. Persze a kétes helyekről beszerzett, legolcsóbb, noname eszközök között is előfordulhat jó, de vásárlóink tapasztalatai alapján tudjuk, hogy ezek a sokszor jelzés, minősítés nélküli munkacipőnek látszó tárgyak pár hét alatt a kukában végzik… 

Nálunk a legolcsóbb munkavédelmi cipők is nagy márkáktól, gyártóktól származnak. Tapasztalataink alapján próbálunk egy korrekt alsó határt húzni: azokat a cipőket, amelyek ugyan teljesítik a hivatalos szabványokban foglaltakat, de a kivitelezésük, anyagaik alapján látjuk rajtuk, hogy nem fogják sokáig bírni, azokat már fel sem tesszük a webshopba. Se a vásárlónak, se nekünk nem jó, ha gagyit adunk el.

Nálunk az olcsó munkacipő is munkacipő

Ha a Dunlop Wellie PVC cipőjétől eltekintünk, akkor nálunk a legolcsóbban a Nacrite munkavédelmi cipőt lehet megvásárolni. Mint fentebb említettük csak nagy márkák termékeit kínáljuk. A Nacrite a Coverguard francia gyártó terméke, aki sok évtizedes tapasztalattal rendelkezik a munkavédelmi eszközök gyártása területén. Így ez az olcsó munkacipő is minősítve van a EN ISO 20345:2011 szabvány szerint S1P védelmi szinttel, acélbetéttel és SRC csúszás elleni védelemmel rendelkezik.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a minősítések meghatározásakor nem vizsgálják, hogy a termék meddig, hány hónapig, évig fogja nyújtani az adott védelmet. Ahogy azt a szubjektív, de fontos szempontot sem, hogy mennyire kényelmes a cipő, mennyire jó benne eltölteni 6-8-10 órát. És még a dolgozó testére gyakorolt hosszútávú hatásokról nem is beszéltünk. 

Valószínűleg itt van a kutya elásva: az olcsó cipők, így a Nacrite is kevésbé minőségi anyagokból készült. 

Az alábbi listában bruttó 7000 Ft-ig szerepelnek a munkavédelmi cipők.

Lehet egy kicsit több?

Próbáljuk egy kicsit magasabbra emelni a limitet. Az alábbi munkacipők 7000-10000 Ft között kaphatók, magasabb minőséget képviselnek a legolcsóbbaknál.