A munkaruha semmit nem ér munkavédelmi cipő nélkül

Akár drága, akár olcsó munkaruha, nem teljes a védelem, ha pont a munkavédelmi lábbelin spórolunk.

A lehetne kategorizálni és rangsorolni, hogy a dolgozó mely testrészei a legveszélyeztetettebbek a munkavégzés közben rá leselkedő veszélyforrások szempontjából, az biztos, hogy a láb előkelő helyen végezne az összetettben. 

Miért fontos a megfelelő munkavédelmi cipő viselése?

Röviden: mert megvédi a lábat. 

Hosszabban: megvédi a lábat a kívülről (környezetből) származó sérülésekkel szemben. Egy jó munkavédelmi lábbelihez a megfelelő munkásnadrágot is érdemes felvenni, hogy együtt nagyobb hatékonysággal védjék a dolgozó lábát. Talán nem utolsó szempont az sem, hogy a munkaidő alatt komfortosabb, kényelmesebb a munkavédelmi cipő.

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő munkavédelmi cipőt?

Többféle szempont alapján közelíthetjük meg a helyes munkavédelmi lábbeli kiválasztását. 

Olcsó munkavédelmi cipő vagy drága?

Az olcsó munkavédelmi cipő a mi kínálatunkban nem egyenlő a rossz munkavédelmi cipővel. Nálunk csak olyan cipők kaphatók, amelyek nagy gyártóktól származnak: Coverguard, Cerva, CXS stb. Az ő kínálatukból válogattuk ki a legjobb ár-érték arányú cipőket. Ezek valóban teljesítik a szabványokban, előírásokban foglaltakat, nem noname cipők holmi kínai jelzésekkel, kétes képességekkel. 

Azért az előbbi gyártóknál sem sikerül mindig minden: voltak cipők (és ruhák is), amelyekre rossz visszajelzéseket kaptunk, azok nem felelnek meg az oldalunk szellemiségének, ezért azon nyomban el is távolítottuk őket. 

Az olcsó munkavédelmi cipők gondos ápolás, karbantartás és a célnak megfelelő használat mellett elég sokáig tartják magukat.

Természetesen ki-ki a céljainak és pénztárcájának megfelelő lábbelit válasszon.

 

Milyen védelmi szinttel rendelkezzen a munkavédelmi cipő?

A megfelelő védelmi szintről a munkaadó, brigádvezető, műszakvezető stb. vagy a munkavédelmis fog pontos információt adni. Célszerű közülük valakit megkérdezni, nehogy a reggel meglepetés legyen, hogy az új cipőnkben nem engednek be a munkahelyre, mert csak S1P-s és nem S3-as.

A kínálatunkban az EN ISO 20345 szabvány szerinti SB, S1, S1P, S2, S3 és S5 munkavédelmi cipők mellett van néhány EN ISO 20347 szabványnak megfelelő, lábujjvédelem nélküli OB, O1 lábbeli is.

A praxisunk során eladott összes munkavédelmi cipő megfelelt ezen szabványok egyikébe tartozott, ez alapján bátran kijelenthetjük, hogy nálunk mindenki talál magának, munkakörének megfelelő cipőt.

 

Méret! Méret! Méret!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a méret fontosságát. Ahhoz, hogy helyes méretű munkavédelmi cipőt tudjunk küldeni elengedhetetlen, hogy a vásárló megfelelően lemérje a lábát.