1+1 tuti tipp, amellyel a munkavédelmi kesztyű megvédi a kezet a munka okozta sérülésektől 

1+1 tuti tipp kezünk védelmére 

1+1 tuti tipp kezünk védelmére 

Néha úgy érezzük, mi vagyunk a munka hősei! De ha mi nem is mindig, a kezeink mindenképpen. Gondoljunk csak bele, hányféle dolgot kell egy nap megfogni, emelni, mozgatni stb. – mindezt pedig a kezeinkkel tesszük. És ha ilyen hősök a kezeink, akkor a munkavédelmi kesztyű a páncéljuk. Ahogy minden jó páncél, ez is arra szolgál, hogy megvédje hősünket a külső veszélyektől és kihívásoktól. Szóval álljunk meg egy pillanatra, és beszéljünk arról, miért is olyan fontos a munkavédelmi kesztyű, és hogyan őrizhetjük meg kezeink egészségét segítségével a munkavégzés során.

Nos, a kéz az egyik legfontosabb szerszámunk, amit a munka során használunk. Nem meglepő, hogy érdemes odafigyelni a védelmére. A munkavédelmi kesztyűk nem csak a durva anyagok vagy éles tárgyak ellen nyújtanak védelmet, hanem a vegyszerek, kémiai anyagok és más veszélyes anyagok ellen is. A megfelelő fazon és méret se csak kényelmi szempont: ha leesik vagy szorít, komoly problémát okozhat.

De mit tehetünk annak érdekében, hogy a kezünk mindig jó formában legyen a munka során?

A legfontosabb tippünk, hogy válasszuk a megfelelő kesztyűt! Ahogy a kávéhoz a megfelelő hozzávalókra van szükség, úgy a megfelelő kesztyű is elengedhetetlen. Ne csak a méretre és az anyagra figyeljünk, hanem arra is, hogy milyen típusú munkára fogjuk használni. Például ha vegyszerekkel dolgozunk, speciális, vegyszerálló kesztyűkre lesz szükségünk. Az olcsomunkaruha.hu webshopban e cikk írásának pillanatában 61 különböző típusú kesztyű közül választhatsz, az egyszer használatos vinil kesztyűktől a hőállón át a vágásbiztos, Kevlár szállal erősített típusokig!

+1 tipp: Tartsunk szüneteket! Az egyik leggyakoribb hiba, amit az emberek elkövetnek, hogy elfeledkeznek a pihenőről. És a kezeknek is jár egy kis pihenő, ugye? Rendszeresen tartsunk szüneteket, hogy a kezeink megpihenhessenek a hosszú munkanap során. Csak üljünk le, lazítsuk meg a kezeinket, mozgassunk át az ujjainkat és a csuklónkat, és érezni fogjuk, ahogy visszatér beléjük az erő a következő feladat elvégzéséhez.

Ne feledjük, a munkavédelmi kesztyű nem csak egy kényszerű (és kötelező) viselet, hanem a kezünk legjobb barátja a munka során. Védd meg a kezeid, és ők is megvédenek téged!